Kerst op school

Dec 24, 2017 | Feestdagen op school, Groep 1-2, Groep 3-4, Groep 5-6, Groep 7-8

Ook dit jaar hebben wij weer een gezellig kerstfeest kunnen vieren op school. Donderdag hebben wij in circuitvorm gewerkt aan allerlei spullen voor de kerstmarkt. Van kersthangers tot kerstkoekjes.Een leuke ochtend waarbij iedereen elkaar helpt.  Donderdagmiddag is de generale repetitie geweest om te oefenen voor de viering van morgen. Dit ging al erg goed!

Donderdagavond hadden wij kerstdiner op school. Bij binnenkomst stond ons fantastische kerstkoor al te zingen. Zo kwam iedereen al goed in de kerstsfeer. Daarna zijn alle kinderen naar de klassen gegaan, waar de ouders weer allerlei lekkernijen neer hadden gezet. We hebben allemaal weer heerlijk gegeten!

Na het kerstdiner was het tijd voor onze kerstmarkt. De kinderen hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan spullen om te verkopen op de kerstmarkt. Ook een lekker kopje glühwein kon natuurlijk niet missen. Het was weer een sfeervolle avond!

De volgende dag zijn we met de hele school naar de kerk gegaan om de ouders onze mooie kerstviering te laten zien. De afgelopen tijd hebben we het naast kerst ook over de 5 wereldreligies gehad. Deze 5 wereldreligies kwamen dan ook terug in de viering aan de hand van de thema’s licht en geven aan elkaar. Er is gezongen, gedanst en er zijn gedichten voorgedragen door de verschillende groepen. Groep 5/6 heeft zelfs prachtige tekeningen gemaakt om de verhalen te ondersteunen. Aan het einde van de viering kregen alle ouders een Krathong. Dit komt van een ritueel uit het boeddhisme. Daarmee hebben wij iedereen heel veel geluk voor het nieuwe jaar gewenst.

GELUKKIG NIEUW JAAR!