Nieuws uit groep 7/8

Nov 8, 2017 | Groep 7-8, Projecten

Wat hebben wij ontzettend veel gedaan de afgelopen periode.

Het project Europa is alweer afgesloten. Er is ontzettend hard gewerkt aan de onderzoeksvragen die iedere leerling had gesteld. De een ging op zoek naar het ontstaan van de Europese Unie. Welke landen gebruiken allemaal de euro? Hoe zit het met export en import? En weer een ander ging op zoek naar welke automerken uit Europa komen en de geschiedenis hiervan. Uiteindelijk hebben wij ter afsluiting alle vragen gekoppeld in een krant en kregen de kinderen hier een digitale quiz over via het computerprogramma Prowise. De afsluiting door middel van een high tea, met zelfgemaakte hapjes en een lied van/ uit een Europees land was een succes. Een sfeervolle afsluiting.

Daarnaast was de groep erg fanatiek met het verkopen van de kinderpostzegels. Ze hadden een missie en namen hun taak serieus. Voor het eerst kon er ook ver/gekocht worden via de app en dat was natuurlijk helemaal superinteressant.

En naast dit alles werd er keihard gewerkt aan de  dagelijkse taken, zoals: spelling, rekenen, taal en schrijven. De kinderen hebben op het bord in de klas aangegeven met welke onderdelen van de vakgebieden zij nog extra willen oefenen, naast de verplichte dagtaak. Op deze manier willen wij ze meer eigenaar laten worden/ zijn van hun eigen leerontwikkeling.