Kinderen

“Mijn juf maakt veel grapjes en daar moet ik hard om lachen!”

Sem Kramer voelt zich als een vis in het water op de Sebastianusschool. Elke dag gaat hij met veel plezier naar school, zelfs nu hij in groep 3 echt hard moet werken.

Sem vertelt: “Ik ben heel blij dat ik op de Sebastianusschool zit. Ik ben vooral blij als ik goed gewerkt heb en van juf krullen heb gehad. Mijn juf heet Karin en zij maakt veel grapjes waar ik hard om moet lachen. Ze is ook heel lief. Ik kan alles tegen haar zeggen, ook als ik iets stom vind. In de klas is het altijd fijn.

Tussen de middag blijf ik vaak een broodje eten op school. Dat is heel gezellig. Ik mag dan ook tosti’s eten en buiten spelen.

Wat ik heel leuk vind is dat ik al veel verschillende sporten heb geleerd (Kans Waterland, red.) Elke maand leren we een andere sport, bijvoorbeeld judo, basketbal en bootcamp. En weet je wat ook leuk was? Ik heb in het kerstkoor gezongen, hier heb ik heel veel Nederlandse én Engelse kerstnummers geleerd.

Sem Kramer

Groep 3

“Ik heb al veel groente en fruit gekweekt, dat is super leuk!”

Leerlingen van de  Sebastianusschool mogen in groep 6 en 7 (elk half schooljaar) een schooltuin bijhouden. Thaam Roeleveld vertelt: “Ik heb al veel groente en fruit gekweekt, zoals: sla, andijvie, radijsjes, spinazie, tuinbonen, uien, aardappels en bieslook. We hebben thuis al een paar keer bietjes gegeten met de uitjes uit de tuin. De tuinbonen en radijsjes waren heerlijk. Mijn favoriet: de spinazie! Die was ook echt goed gelukt.”

De leerlingen werken elke woensdag een uur in hun tuintje. Hierbij worden ze ondersteund door Peter Plant en Gerard Spil. Thaam: “Zij weten er heel veel vanaf en leren ons hoe je dingen moet planten. Ik vind het hebben van een schooltuintje super leuk!”

Thaam Roeleveld

Groep 7