Sinterklaas in groep 1/2

Dec 6, 2017 | Feestdagen op school, Groep 1-2

De afgelopen weken hebben we het natuurlijk vooral over Sinterklaas gehad. We hebben gespeeld in de stoomboot en in de constructie werd een pakjeskamer gebouwd. Zelf hebben we ook dozen ingepakt die dan weer in de pakjeskamer moesten passen. Maar we hadden toch vooral wel heel veel zin in de dag dat Sinterklaas op school kwam.

Op 4 december kregen we al een brief op school. Daarin stond dat Sinterklaas dit jaar met de helikopter kwam. De vraag was wel of we dan op het schoolplein een groot kruis wilde maken zodat de piloot wist waar hij lande moest. Dat wilden wij natuurlijk heel graag doen.

De volgende dag stonden we allemaal rond het kruis te wachten op de helikopter. We hoorden hem wel maar hij landde niet op het schoolplein. Wel landde er een piet. Niet op het kruis, maar op het dak. De wind had hem iets uit de richting gewaaid. Sint was met de helikopter in het weiland geland want er was te weinig ruimte voor de helikopter op het schoolplein. Hij kwam in de auto aangereden.

We zijn toen allemaal naar binnen gegaan. Met groep 1 t/m 4 van onze school en de van Randwijk hebben we toen optredens gegeven voor de sinterklaas. We kregen natuurlijk ook een zak met cadeautjes mee voor in de klas. We hebben hele mooie Tennisrackets gekregen! Dank u wel Sinterklaas!

Verder hebben we de hele dag leuke spelletjes gedaan zoals pepernotenrace en gooi een pepernoot in een schoen. Aan het einde van de ochtend hebben wij Sinterklaas weer uitgezwaaid. Wij hebben weer een super leuk Sinterklaasfeest gehad!